Količina:

0


Znesek:

0,00

Čistilnik zraka

KAKO DO ČISTEGA ZRAKA V PISARNAH

Ker veliko časa preživimo v zaprtih prostorih – bodisi doma, v službi ali javnih prostorih, je pomembno, kakšen zrak dihamo. Ste se kdaj vprašali, kako čist zrak imate v vaši pisarni? Če trpite zaradi alergij ali si želite najkakovostnejšega zraka, vam bo pri tem pomagal čistilnik zraka. Prašni delci, bakterije in alergeni so pogosto povzročitelji bolezni in slabega počutja.

Odstranitev onesnaževalcev je najenostavnejši način za vzdrževanje čiste pisarne. To je lahko mnogokrat težko izvedljivo, vseeno pa lahko poizkusimo nekaj metod za izboljšanje kakovosti zraka:

Z rednim zračenjem, s katerim ustvarimo prepih med prostori, bomo pospešili pretok zraka in povečali njegovo kakovost. Priporočamo, da dom zračite večkrat dnevno po pet do deset minut.

Preverjajte vlažnost v prostorih in vzdržujte čim manjšo vsebnost vlage v zraku. Kot posledica previsoke vsebnosti vlage nastaja plesen, ki je škodljiva do zdravja in pohištva. Visoka vlažnost je prisotna v prostorih z gradbenimi napakami, zamakanjem, v kuhinjah, kopalnicah in kleteh. Eden od načinov, da se znebimo visoke vsebnosti vlage v zraku je uporaba razvlažilnikov zraka.

Ne uporabljajte preprog, saj se na njih kopičijo pršice, prav tako pa so gladka tla enostavnejša za čiščenje – očistimo jih hitreje, na njih pa se ne nabira toliko umazanije kot na preprogi.

Izogibajte se kajenju v prostoru in vdihavanju tobačnega dima, saj vsebuje več kot 4000 škodljivih snovi.
Znebite se prahu in ga redno odstranjujte – z brisanjem z mehko krpo.

Opremite svoj dom s sodobnimi aparati, ki omogočajo uporabo novih tehnologij za bolj zdravo in udobno bivanje.

Čistilnik zraka

Poleg upoštevanja zgornjih napotkov vam lahko k doseganju čistega zraka pomaga tudi čistilnik zraka. Čistilniki zraka so naprave, ki jih lahko namestimo v katerikoli prostor, posebej zaželeni pa so v bivalnih prostorih oseb, ki trpijo zaradi alergij in želijo poskrbeti za svoje zdravje. Poleg filtra za odstranjevanje alergenih delcev imajo čistilniki tudi filter z aktivnim ogljem, ki odstranjuje neprijetne vonjave. Nekateri modeli filtrov imajo tudi posodico za dišave, s katero bo prostor odišavljen z vašim najljubšim vonjem.

Zrak v prostorih vsebuje fin in cvetni prah, viruse, bakterije in neprijetne vonjave. Filter v čistilniku zraka škodljive delce filtrira in povečuje kakovost bivanja.
Čistilniki imajo možnost nastavitve različnih hitrosti delovanja – od izredno tihe do močne ter zatemnitev kontrolnih lučk.
Sami nastavite čas delovanja – funkcija vam omogoča poljubno nastavitev časovnika.

Ioniziranje zraka olajša napetost, utrujenost, nervozo, težave z dihali, alergije, brezvoljnost, nespečnost, stres itd. Zrak v manjših prostorih postane poživljajoč, podobno kot v gorah ali ob morju, zato imenujemo negativne ione tudi "vitamini zraka".

Kaj moramo upoštevati pri izbiri čistilnika zraka?
Pri njegovi izbiri je pametno upoštevati velikost prostora, kamor bomo čistilnik postavili. Torej večji je prostor, tem zmogljivejši mora biti čistilnik.

Ko primerjamo čistilnike zraka, moramo biti pozorni na količino izpihanega zraka (CADR = Clean Air Delivery rate), ki se meri v m3/h. CADR pomeni koliko stoodstotno čistega zraka čistilnik odda v prostor v eni uri . To je edino merilo, ki upošteva celotni učinek nivoja filtriranja in pretoka zraka. Zelo učinkovito filtriranje ne pomeni veliko, če čistilnik zraka lahko vsesa le majhno količino zraka, in obratno.

Kaj vse vam omogoča čistilnik?
Z njim lahko očistite prostor tudi plinov in vonjav. V tem primeru ga morate opremiti z dodatnim filtrom iz oglja.Priporočljiv je za gospodinjstva ali delovne prostore, kjer so pogosto prisotni tobačni dim ali druge moteče vonjave.
Kakovosten sistem filtriranje očisti cigaretni dim, živalske dlake, mikro delce, neprijetne vonjave in cvetni prah.